USPJEH NAŠIH UČENIKA NA NATJECANJU ATOM LIGE

Ekipno natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola u poznavanju matematike, fizike i kemije, pod nazivom ATOM liga, odvilo se i ove godine u online obliku, i to u dva kruga natjecanja. Natjecanje je zamišljeno tako da tročlane ekipe zajedničkim snagama rješavaju jednak broj zadataka iz svih triju predmeta. Natjecalo se u pet kategorija: 8. razred osnovne škole te od 1. do 4. razreda srednje škole.

Naša je škola prijavila dvije ekipe prvih razreda, dvije ekipe drugih razreda, dvije ekipe trećih razreda te jednu ekipu četvrtih razreda.

Drugi je krug natjecanja održan 17.4., a naši su učenici postigli izvrstan ukupni plasman.

Od dvije ekipe prvih razreda naše škole najuspješnija je bila ekipa koju su činile učenice 1. E razreda matematičkog smjera Saša Gabrić, Nika Pleša i Julija Mihalić. Djevojke su osvojile 1. mjesto (728 bodova). Članovi druge ekipa bili su učenici 1. D razreda Petar Fičko, Margareta Mataković i Magdalena Stepinac. Oni su osvojili 10. mjesto. Mentorice prvonagrađanih su Zrinka Tomašković (matematika), Daniela Basar Starešina (fizika) i Anita Grabovac (kemija).

Od dvije ekipe drugih razreda uspješnija je bila ekipa učenika matematičkog i prirodoslovnog smjera koju čine Antonio Mamić, Matija Alić i Dominik Topić. Osvojili su 1. mjesto (778 bodova), a mentori su im Davor Malović (matematika), Tanja Mihaljević (fizika) i Jasminka Žiža (kemija). Drugu ekipu 2. razreda činile su učenice Ema Car, Lucija Špiljak i Maja Luketić koje su osvojile 4. mjesto.

Od dviju ekipa 3. razreda uspješnija je bila ekipa učenika 3.E koju čine Tomislav Peraković, Borna Gojšić i Filip Golubić .Momci su osvojili su 4. mjesto. Druga je ekipa osvojila 16. mjesto, a čine ju učenici 3.D razreda Borna Burić, Lucija Lukešić i Lorena Domšić.

Ekipa koju su činili učenici 4.E razreda Karolina Kovačević, Mihaela Šimunić i Emil Gajšak osvojili su 2. mjesto (594 bodova), a mentorice učenika su Vera Glazer (matematika), Tanja Mihaljević (fizika) i Anita Grabovac (kemija).

Valja istaknuti da se ovakvim ekipnim natjecanjima razvija duh zajedništva, uči se međusobnoj komunikaciji i suradnji te se učenike motivira na dodatni rad u STEM području. Zbog toga smo  iznimno ponosni na sjajne rezultate naših učenika!

                                                                                                                       Jasminka Žiža, prof.