U školskoj godini 2016./2017. upisujemo 156 učenika u tri smjera:

Program Broj razrednih odjela Broj učenika Bodovanje
Opći uspjeh Zaključne ocjene u 7. i 8. razredu
Opća gimnazija

4

104

Prosjeci svih zaključnih ocjena svih nastavnih predmeta na dvije decimale od 5. do 8. razreda. Hrvatski jezik, Matematika, Prvi strani jezik, Povijest, Geografija, Biologija
Jezična gimnazija

1

26

Hrvatski jezik, Matematika, Prvi strani jezik, Povijest, Geografija, Biologija
Prirodoslovno-matematička gimnazija

1

26

Hrvatski jezik, Matematika, Prvi strani jezik, Kemija, Fizika, Biologija

 

Pravo na dodatne bodove ili izravni upis:

Kandidati ostvaruju pravo na izravan upis ili na dodatne bodove na osnovi rezultata koje su postigli na državnim natjecanjima u znanju iz sljedećih nastavnih predmeta:

  • Opća i jezična gimnazija: Hrvatski jezik, Matematika, prvi strani jezik, Povijest, Geografija, Natjecanje iz područja informatike - računalstva (Infokup)
  • Prirodoslovno-matematička gimnazija: Hrvatski jezik, Matematika, prvi strani jezik, Fizika, Kemija, Natjecanje iz područja informatike - računalstva (Infokup)

 

Važni datumi i informacije vezane za postupak upisa:

  • 27. lipnja 2016. do 6. srpnja 2016. – prijave obrazovnih programa
  • 8. srpnja 2016. – krajnji rok za zaprimanje prijavnica (dostavljaju se u osnovne škole)
  • 11. srpnja 2016. – objava ljestvica konačnog poretka i isprintavanje upisnica
  • 12. i 13. srpnja 2016. – dostava upisnica u Gimnaziju Karlovac

Učenici koji su stekli pravo upisa u Gimnaziju Karlovac moraju se službeno doći upisati 12. i 13 srpnja 2016. od 8 do 12 sati.

Za upis u prvi razred učenici trebaju donijeti:

  • upisnicu koju će sami isprinati iz sustava upisi.hr (moći će se preuzeti iz sustava NISpuSŠ nakon što rezultati upisa postanu službeni). Upisnicu moraju supotpisati učenik i roditelj.
  • dokumentaciju na temelju koje su dobili dodatne bodove (zdravstvene teskoće, socijalni status, invaliditet…) tj. onu dokumentaciju koju su razrednici u osnovnim školama ručno unosili u sustav. Ovo se ne odnosi na bodove/direktan upis koje je sustav sam povukao (npr. državna natjecanja).

Nije potrebno nositi svjedodžbe, domovnicu ili rodni list. Za upis također nije potrebna potvrda liječnika školske medicine o nepostojanju zdravstvenih kontraindikacija.

 

Informacije o stranim jezicima

Obavezni strani jezici su engleski i njemački jezik.

Kandidat koji u osnovnoj školi nije učio određeni strani jezik može prilikom prijave programa obrazovanja odabrati učenje toga stranog jezika kao prvoga stranog jezika uz uvjet da položi provjeru znanja toga jezika. Provjera će se održati 30. lipnja 2016. u 9.00 (uz prethodnu najavu!).

VAŽNO!!! Također, molimo sve učenike da do 6. srpnja 2016. prilikom izbora jezika odaberu samo jedan prvi strani jezik i samo jedan drugi strani jezik. Dakle, u kartici Prvi strani jezik popunite samo prvi izbor iz padajućeg izbornika, a drugi izbor ostavite prazan (bez obzira na to koliko jezika ste učili).
U kartici Drugi strani jezik popunite samo prvi izbor tako da odaberete jedan od ponuđenih predmeta, a drugi izbor ostavite prazan.

 

Natječaj za upis u prve razrede srednjih škola Karlovačke županije: Tekst natječaja.

 

Više o upisima možete pročitati na www.upisi.hr .

 

Svim budućim učenicima želimo dobrodošlicu u Gimnaziju Karlovac.

Denis Plavetić, prof.

upisni koordinator

Kontakt: denis.plavetic@skole.hr