15. Zagreb Film Festival ove će se godine održati od 11. do 19. studenog u kinu Europa i Tuškanac, MSU i dr. Festival će i ove godine prikazati preko stotinu filmova u čak petnaestak programa.

            Četvrtu godinu za redom na Zagreb Film Festivalu održat će se program PLUS namijenjen srednjoškolcima, koji prikazuje 5 filmova koji se natječu za nagradu mladog žirija. Filmove koji će biti prikazani u programu ove godine upravo bira selekcijski žiri srednjoškolaca, a jedan od selektora je karlovački gimnazijalac Rudolf Ravbar, član Videodružine Gimnazije Karlovac i Kinokluba Karlovac.

 

ZFF_Rudolf Ravbar.jpeg            Od ponedjeljka 26. lipnja do petka 30. lipnja u kinu Europa, žiri koji je odabran na natječaju ZFF-a, gleda filmove. "U 5 dana pogledati 10 filmova uz dobro društvo i kokice, nema boljeg početka ljetnih praznika! Gledamo filmove iz mnogih zemalja Europe, različitih žanrova te od njih 10 biramo 5 koji će se prikazati u Plus programu na ovogodišnjem ZFF-u. Ekipa je super i dobro se slažemo. Rasprave nakon ogledanog filma vrlo su dinamične i zanimljive, jer nam se u većini slučajeva mišljenja razlikuju. Svi filmovi su super i biti će teško odabrati filmove za prikazivanje. Iako smo na pola puta, polagano pišem listu filmova koje ću predložiti.", izjavio je Rudolf. 

            "Članovi Videodružine i Kinokluba, uz učenike koji pohađaju izbornu nastavu Filmske umjetnosti u Gimnaziji Karlovac redovno posjećuju upravo PLUS program, te smo ponosni da je ove godine Rudolf u žiriju mladih. Veselimo se ponovnom odlasku na ZFF u jesen te Rudolfovim sugestijama oko filmova koje je imao priliku pogledati ovaj tjedan u Zagrebu.", dodaje Ksenija Sanković, voditeljica Kinokluba.