U Mariboru cijeli ovaj tjedan traje filmski kamp Film Smoothie, intenzivan  šestodnevni program za filmske entuzijaste uzrasta između 14 i 21 godine.

Po prvi puta su članovi Kinokluba Karlovac i Videodružine Gimnazije Karlovac sudionici - Rudolf Ravbar i Jure Šebalj, uz Antu Barišića iz Kino kluba Sisak i Natalie Dech iz zagrebačkog Blank_filmskog inkubatora, čine delegaciju udruga članica Hrvatskog filmskog saveza na ovogodišnjem kampu. Program se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela, podijeljenog po fazama nastanka filma, a sudionici od ponedjeljka aktivno rade u grupama na čak dva igrana filma koji će imati premijeru u subotu.

Danas se delegaciji pridružuje i Lucija Ćeškić iz Kinokluba Karlovac koja će u sklopu Film Smoothija održati predstavljanje 23. Filmske revije mladeži i 11. Four River Film Festivala. Trenutno je u tijeku ocjenjivanje pristiglih filmova na Reviju i Festival, a koje ćemo gledati u karlovačkom natjecateljskom programu od 11. do 15. rujna, bit će poznato sljedeći tjedan.