Grupa polaznika tečaja francuskog jezika Francuske alijanse Zagreb, u pratnji profesorice Jasenke Butić i ravnateljice Ide Erceg, posjetila je u subotu 7. listopada 2017. Gimnaziju Karlovac gdje su se susreli s  učenicima fakultativne nastave francuskog jezika. Druženje smo započeli šetnjom po gradu te smo gostima pokazali naše «francuske veze», odnosno tragove francuske uprave u Karlovcu iz doba Ilirskih provincija. Susret smo nastavili u školi gdje su nas gosti upoznali s aktivnostima Francuske alijanse. Alijansa je otvorena za sve uzraste što nam je pokazala šestogodišnja Luna Đokić koja nam je recitirala na francuskom. Naši su učenici predstavili Gimnaziju (Vanessa Zlatarić i Eric Žgela) i Karlovac (Lucija Grbac), i to sve na francuskom. Filip Katanić, povjesničar i bivši polaznik Francuske alijanse, održao je kratko predavanje o razdoblju francuske uprave u Karlovcu. Svi sudionici ovog susreta u grupama su rješavali zadatke o našoj školi i gradu, učili jedni od drugih i družili se.

Profesorica Tanja Mihaljević i učenici dodatne nastave eksperimentalne fizike predstavili su gostima učila iz fizike. Ovim susretom spojili smo zabavu i učenje i proveli ugodno subotnje prijepodne.

Suradnja s profesoricom Butić i njenim učenicima iz Francuske alijanse nastavlja se kroz  projekt „Određivanje geografskog podrijetla- vina“ u kojem sudjeluju učenici izborne nastave latinskog jezika i profesorica Zrinka Nekić.

(Fotografije: Zrinka Nekić)