U subotu, 13.5., su učenici prvih, drugih i trećih razreda, u pratnji profesorica Huljev, Grabovac i Žiža posjetili Otvoreni dan Instituta Ruđer Bošković.
Na ovogodišnjim Otvorenim danima, pod sloganom "Čuvam jer razumijem - čuvari budućnosti" organizirani su mnogi interaktivni punktovi i raznovrsna predavanja gdje se našlo za svakoga ponešto. Poslušali smo predavanje o korisnosti razgradive plastike, a potom smo obišli punktove vezane za fuziju i izotope. Prvi su razredi utvrdili gradivo o diobi stanice, dok su drugi i treći razredi pogledali u nano svijet i strukturu materijala. Također smo imali priliku sudjelovati u znanstvenome kvizu na kojem su se znanjem istaknuli učenici 3.e razreda i osvojili raznovrsne nagrade.

S ciljem približavanja znanosti ljudima i isticanja njezine važnosti, otvoreni dani našeg najvećeg interdisciplinarnog instituta su i ove godine privukli mnoge posjetitelje te smo s velikim zanimanjem sudjelovali u radionicama na kojima smo uživali, ponovili već naučeno te stekli nova znanja i iskustva.