U suradnji OŠ Grabrik, Gimnazije Karlovac, Veleučilišta u Karlovcu i Aquatike organizirana je STEM konferencija StemKA. StemKA će se održati 5. i 6. svibnja 2023. u prostoru Aquatike, Gimnazije Karlovac i Veleučilišta u Karlovcu, a ugostit će mnoge zanimljive predavače i istaknute znanstvenike kao što su Korado Korlević, Boris Jokić, Blaženka Divjak, Saša Ceci, Vernesa Smolčić, Toni Šćulac… Osim toga, svojim radionicama i primjerima dobre prakse mnogi će učitelji i nastavnici Republike Hrvatske, a svoj su dolazak najavili i kolege iz susjednih zemalja, predstaviti svoj vrijedan rad.

Redovna profesorica Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu, prof. dr. sc. Blaženka Divjak vrlo je brzo nakon upita poslala mail podrške i zahvalila na pozivu uz čestitke na inicijativi.

Također, doc. dr. sc. Toni Šćulac s PMF-a u Splitu bez razmišljanja je prihvatio poziv i zahvalio na tome što ga smatramo sjajnim promotorom znanosti u Hrvatskoj.

Pozivu na sudjelovanje na konferenciji rado se odazvao i Karlovčanin Albert Gajšak koji je izvrsni primjer primjene STEM znanja u poduzetništvu i koji je istaknuo da će u svojem uistinu ispunjenom rasporedu pronaći mjesta za širenje ljubavi prema STEM-u na do sada najvećoj STEM konferenciji u Karlovcu.

I svi drugi pozvani govornici pozitivno su se osvrnuli na inicijativu da se upravo u gradu susreta, u jednom od gradova Nikole Tesle održi konferencija ove tematike.

Moramo priznati da nas je vrlo ugodno iznenadila brzina reakcije naših gostiju i više od toga, njihova spremnost da dođu i sudjeluju u ideji relativno nepoznatih nastavnica STEM predmeta: Merime Arnaut, Antonije Capan, Slađane Cvitičanin, Snežane Kirin Mataković i Zrinke Tomašković koje čine organizacijski odbor konferencije uz svesrdnu podršku ravnateljica Osnovne škole Grabrik Darije Begedin, Gimnazije Karlovac Snježane Štranjgar, Javne ustanove Aquatika – slatkovodni akvarij Karlovac Margarite Maruškić Kulaš i dekana Veleučilišta u Karlovcu Ivana Štedula.

Konferenciju će u petak, 5. svibnja 2023. u Atriju Znanja Veleučilišta u Karlovcu u 9.30 otvoriti prvi rektor Veleučilišta u Karlovcu prof. dr. sc. Mirko Butković.

Pozivamo Vas da svojom nazočnošću popratite trud naših učitelja te pridonesete razvoju svijesti o važnosti učenja, znanja i obrazovanja u STEM području od predškolske do visokoškolske razine. Program konferencije nalazi se u privitku, a sve detalje moguće je pročitati na web stranici konferencije https://sites.google.com/view/stem-ka .

Za potvrdu o sudjelovanju treba se prijaviti na http://ettaedu.azoo.hr.

 

Organizacijski odbor konferencije
Merima Arnaut, Antonija Capan, Slađana Cvitičanin
Snežana Kirin Mataković, Zrinka Tomašković