Dana 27. i 28. siječnja 2017. god. (petak i subota) u goste nam dolazi 55 učenica i 34 učenika iz pet najstarijih gimnazija u RH: Gornjogradska gimnazija iz Zagreba, Prva gimnazija Varaždin, Prva riječka hrvatska gimnazija, Gimnazija Požega i SŠ Pavla Rittera Vitezovića iz Senja. Ovim domaćinstvom želimo upotpuniti proslavu 250 godina Gimnazije Karlovac i pokrenuti projekt trajne suradnje najstarijih gimnazija u Hrvatskoj. Bez vaše pomoći i suradnje to neće biti ostvareno pa vas molimo da ugostite po jednog učenika/učenicu u vašim obiteljima i osigurate im, osim druženja, ručak, večeru, noćenje i doručak. Primanje u obitelj ne znači stvaranje dodatnih organizacijskih obaveza (poseban smještaj, hrana) već otvaranje vaše svakodnevnice jednoj mladoj osobi.

Naši učenici – domaćini bit će u petak na nastavi sa svojim gostima, sudjelovat će u aktivnostima Noći muzeja u našoj školi, te obilasku grada i Aquatike i zajedničkom ručku u subotu. Oni će svojim angažiranjem steći nove prijatelje i prednost pri formiranju grupa učenika koji će posjetiti škole i gradove najstarijih gimnazija.

Učenici koji žele biti domaćini trebaju se javiti razrednicima do 21.12.2016. god., a sve detaljne informacije dobit će na sastancima tijekom siječnja 2017. godine.

Unaprijed hvala!

 

 

Ravnatelj Gimnazije Karlovac

Damir Mandić, dipl.teol., v.r.